KOREA
Electronic Travel
Authorization

ETA Way

[K-ETA] Përjetoni kulturën e larmishme të blerjeve të Koresë.

Date 2023-03-24

Përjetoni kulturën e larmishme të blerjeve të Koresë.

K-eta email nuk vjen

K-ETA (Autorizimi Elektronik i Udhëtimit në Kore) është një sistem elektronik i autorizimit të udhëtimit që kërkon nga të huajt të aplikojnë online dhe të marrin miratimin përpara se të hyjnë në Kore. Ai hyri në fuqi më 1 shtator 2021 dhe deri më tani vetëm mbajtësit e pasaportave nga disa vende mund të aplikonin për vizë online, por K-ETA është një sistem që u lejon të gjithë të huajve të aplikojnë online përpara se të hyjnë në vend.Aplikim i lehtë online - Për të aplikuar për K-ETA, gjithçka që ju nevojitet është një kompjuter ose smartphone me lidhje interneti. Aplikantët mund të plotësojnë dhe dorëzojnë formularin e aplikimit, i cili kursen sherr të panevojshëm. Më parë, shumica e udhëtarëve duhej të plotësonin një formular aplikimi dhe të shkonin në zyrën e degës, gjë që ishte shumë e rëndë.

turizmin e brendshëm

Koreja është e njohur për kombinimin e saj tërheqës të bukurisë orientale dhe qyteteve moderne. Është mirë të shijoni udhëtimet e brendshme, por ka shumë atraksione dhe atraksione turistike që ia vlen t"i vizitoni edhe për të huajt. Më poshtë është një listë e atraksioneve që duhen vizituar dhe destinacioneve turistike për të huajt që vizitojnë Korenë.Kalaja Suwon Hwaseong, Gyeonggi-do - Kalaja Suwon Hwaseong është një vend historik së bashku me pallatin mbretëror të dinastisë Joseon. Ka një stil kompleks arkitekturor dhe një kopsht të bukur, kështu që rekomandohet për ata që duan të përjetojnë historinë dhe kulturën koreane.Itaewon - Itaewon është plot me restorante nga vende të ndryshme. Këtu mund të shijoni ushqim nga Tajlanda, India, Kina, Meksika, Italia, Franca dhe Koreja. Në Itaewon, ju mund të porosisni në anglisht në shumicën e restoranteve, kështu që provoni një shumëllojshmëri ushqimesh me miqtë tuaj të huaj.Fshati Jeonju Hanok, Jeollabuk-do - Fshati Jeonju Hanok është një fshat me shtëpi tradicionale hanok, ku mund të përjetoni kulturën dhe arkitekturën tradicionale. Përveç fshatit Hanok, ka shumë ngjarje ushqimore dhe kulturore në Jeonju, kështu që unë e rekomandoj atë.

turizmin e brendshëm

Kultura ushqimore e Koresë është e njohur për të huajt për shkak të ushqimit të saj të larmishëm dhe të shijshëm. Këtë herë do të prezantojmë ushqime dhe restorante të ndryshme në Kore.Kimchi Jjigae - Një nga pjatat përfaqësuese të zierjes së Koresë, Kimchi Jjigae është një pjatë supë e bërë duke zier së bashku kimchi, mish derri dhe tofu. Një restorant përfaqësues ku mund të shijoni merak kimchi është Chamnamujip i vendosur në Gangnam.Sannakji - Sannakji është një molusqe e kapur në det të pastër, e karakterizuar nga cilësi përtypëse dhe shije të kripur. Oktapodi i freskët i gjallë ka shije më të mirë se oktapodi i gjallë i vjetër, dhe shijon edhe më mirë kur hahet me patina.Kalguksu - Kalguksu është një pjatë tradicionale koreane me petë të forta të zhytura në lëng të nxehtë. Kryesisht përdoren mishra të ndryshëm si viçi, derri, pula dhe në varësi të stinës përdoren edhe perime të ndryshme si speci Cheongyang dhe rrikë. Shihet edhe më mirë kur hahet me salcën pikante.

aplikacioni k-eta

Ne do t"ju prezantojmë me institucione të ndryshme argëtimi që mund të tërheqin interes të veçantë në Kore. Këtu është një listë e rekomandimeve.Parqet tematike në Kore: Ka parqe të ndryshme tematike në Kore. Për shembull, ju mund të shijoni udhëtimet me kalërim në Everland dhe Lotte World.

Korea

K-ETA është një sistem që lejon të huajt që vizitojnë Korenë të aplikojnë lehtësisht për hyrje pa vizë. Nëse aplikoni online, ai mund të lëshohet brenda 24 orëve dhe ju mund të hyni në vend shpejt dhe me lehtësi pa kaluar në procesin e shqyrtimit.

Incheon

APPLY FOR K-ETA