KOREA
Electronic Travel
Authorization

ETA Way

Me K-ETA, ju mund të fitoni një kuptim më të thellë të arteve dhe zanateve tradicionale koreane.

Date 2023-03-24

Me K-ETA, ju mund të fitoni një kuptim më të thellë të arteve dhe zanateve tradicionale koreane.

Vend turistik i Koresë

Sistemi K-ETA filloi funksionimin më 1 shtator 2019 dhe synon të zëvendësojë sistemin ekzistues të shqyrtimit të imigracionit për koreanët jashtë shtetit. Nëse përdorni sistemin K-ETA, mund të zvogëloni kohën e panevojshme të pritjes duke reduktuar procesin e përgatitjes së dokumenteve të tilla si pasaportat, vizat dhe dokumentet e imigracionit që kërkoheshin për kontroll në pikën ekzistuese të imigracionit, dhe mund të aplikoni dhe të merrni miratimin përmes Interneti.Procesi i papërshtatshëm i aplikimit është gjithashtu i thjeshtuar.Gjithashtu, përdorimi i K-ETA mund të zvogëlojë kohën e panevojshme të pritjes kur hyni në Kore. Në procedurën e hyrjes në aeroportin e Koresë, të huajt me K-ETA mund të kalojnë shpejt emigracionin duke përdorur dritaren e dedikuar. Prandaj, duke përdorur K-ETA, koha e pritjes mund të reduktohet dhe shqetësimi mund të minimizohet.

turizmi në Kore

Koreja është e njohur për kombinimin e saj tërheqës të bukurisë orientale dhe qyteteve moderne. Është mirë të shijoni udhëtimet e brendshme, por ka shumë atraksione dhe atraksione turistike që ia vlen t"i vizitoni edhe për të huajt. Më poshtë është një listë e atraksioneve që duhen vizituar dhe destinacioneve turistike për të huajt që vizitojnë Korenë.Pyeongchang, Gangwon-do - Pyeongchang, ku u mbajtën Lojërat Olimpike Dimërore, është një destinacion popullor i sporteve dimërore, duke përfshirë ski dhe snowboard. Përveç kësaj, ai është i famshëm si një destinacion turistik sepse ka atraksione të tilla si Stadiumi Olimpik dhe Muzeu Kombëtar i Pyeongchang.Itaewon - Itaewon është një nga vendet ku mund të shijoni kulturën dhe ushqimin e larmishëm të Koresë. Itaewon është një destinacion popullor për të huajt dhe është një vend ku mund të shijoni kultura dhe ushqime të ndryshme nga e gjithë bota.Incheon Chinatown - Incheon Chinatown është një vend ku mund të përjetoni kulturën kineze. Në Chinatown, ka arkitekturë, ushqim dhe kulturë tradicionale kineze, dhe ju mund të ndjeni kulturën dhe historinë e Kinës. Përveç kësaj, ka atraksione të ndryshme turistike përreth Chinatown, kështu që është një vend i mirë për t"u vizituar.

Korea dhe viza

Kultura ushqimore e Koresë është e njohur për të huajt për shkak të ushqimit të saj të larmishëm dhe të shijshëm. Këtë herë do të prezantojmë ushqime dhe restorante të ndryshme në Kore.Kimchi Jjigae - Një nga pjatat përfaqësuese të zierjes së Koresë, Kimchi Jjigae është një pjatë supë e bërë duke zier së bashku kimchi, mish derri dhe tofu. Një restorant përfaqësues ku mund të shijoni merak kimchi është Chamnamujip i vendosur në Gangnam.Bibimbap - Një nga pjatat përfaqësuese të orizit në Kore, bibimbap karakterizohet nga përzierja e perimeve, mishit dhe vezëve të ndryshme me erëza mbi oriz. Një restorant përfaqësues ku mund të shijoni bibimbap është Namsangol, i vendosur pranë Bashkisë së Seulit.Jjimdak - Jjimdak është një pjatë e bërë nga zierja e pulës në avull dhe perime si patatet, vermiçeli dhe karotat. Pula është e shijshme për shkak të lëngut që del jashtë dhe erëzave pikante.

faqja zyrtare koreane dhe zyrtare

Shumica e këtyre aktiviteteve dhe atraksioneve kulturore janë të njohura nga të huajt dhe ofrojnë një mundësi për të fituar një kuptim dhe përvojë më të thellë të Koresë.Insa-dong - Një vend ku mund të blini artet dhe zanatet tradicionale popullore koreane dhe të përjetoni kulturën tradicionale të Koresë.

Vizitoni Korenë pa vizë

Ka shumë përparësi të K-ETA. Para së gjithash, koha e pritjes mund të reduktohet, gjë që ju jep më shumë fleksibilitet në itinerarin tuaj. Përveç kësaj, ju mund të prisni kursime të kostos nga lëshimi i vizave. Për më tepër, qeveria koreane mund të tërheqë në mënyrë më aktive turistë të huaj, gjë që kontribuon shumë në zhvillimin e industrisë së turizmit korean.

Turizmi i Seulit

APPLY FOR K-ETA