KOREA
Electronic Travel
Authorization

ETA Way

Me K-ETA, planifikimi i udhëtimit tuaj në Kore bëhet edhe më i lehtë.

Date 2023-03-24

Me K-ETA, planifikimi i udhëtimit tuaj në Kore bëhet edhe më i lehtë.

udhëtimi i të huajve në Kore

Sistemi K-ETA lëshon lloje të ndryshme të lejeve të udhëtimit sipas planeve të udhëtimit të të huajve. Për shembull, ka shumë lloje të ndryshme K-ETA që i përshtaten qëllimeve të ndryshme, të tilla si udhëtime pune afatshkurtra, udhëtime turistike, vizita familjare dhe trajnime. Dokumentet dhe informacionet e kërkuara që duhen dorëzuar ndryshojnë sipas secilit qëllim, dhe nëse dorëzoni dokumentet e nevojshme, mund të merrni një K-ETA që i përshtatet qëllimit.Probabilitet i lartë miratimi - K-ETA zakonisht nuk u refuzohen aplikantëve për vizë. Udhëtarët e huaj do të miratohen nëse plotësojnë kualifikimet minimale të kërkuara për të hyrë në Kore. Si rrjedhojë, nuk ka arsye për refuzim për shkak të gabimeve të vlefshmërisë ose paraqitjes së paplotë të dokumenteve që shfaqen gjatë procesit të plotësimit të formularit të aplikimit për vizë, duke ulur barrën e planifikimit të udhëtimit.

Gangnam

Koreja është një vend me shumë hijeshi, kështu që ka kaq shumë vende për t"u vizituar. Këtu janë disa vende për të rekomanduar!Kalaja Hwaseong në Suwon, Gyeonggi-do - Kalaja Hwaseong në Suwon është një nga pallatet e ndërtuara gjatë Dinastisë Joseon dhe është përcaktuar si një pronë kulturore kombëtare e nivelit të thesarit të Koresë. Është një vend i mrekullueshëm për t"u vizituar sepse peizazhi është i bukur dhe ju mund të ndjeni historinë dhe kulturën së bashku.Itaewon - Itaewon ofron një shumëllojshmëri përvojash kulturore. Ekziston një qendër e përvojës hanbok ku mund të bëni fotografi të veshur me hanbok, kostumin tradicional korean, dhe një qendër kulturore tradicionale ku mund të përjetoni kulturën tradicionale të Koresë.Fshati Jeonju Hanok - Fshati Jeonju Hanok është një vend ku mund të përjetoni ndërtesat tradicionale hanok dhe kulturën tradicionale koreane. Jeonju është i famshëm për ushqimin e tij tradicional, ngjyrosjen natyrale dhe muzikën tradicionale koreane. Ndjeni kulturën tradicionale të Koresë në fshatin Jeonju Hanok.

K-eta email nuk vjen

Koreja është një vend që ofron një shumëllojshmëri shijesh dhe ushqimesh, dhe shumë të huaj po bien në dashuri me ushqimin korean. Më poshtë prezantohen ushqimet dhe restorantet përfaqësuese koreane që të huajt duhet të provojnë kur vizitojnë Korenë.Zierja Kimchi - Ziera Kimchi është një nga pjatat më të njohura në Kore. Zihet dhe hahet kimçi, derri, tofu, qepa jeshile etj. Ka një pikante të fortë, ndaj disa të huajve e pëlqejnë, por disave e kanë të vështirë.Bulgogi - Bulgogi është një nga pjatat më të njohura të mishit në Kore, e karakterizuar nga viçi i pjekur në skarë. Songjukmul, i vendosur në fshatin Hanok, është një restorant përfaqësues ku mund të shijoni bulgogi.Hanseong Lamb Skewers - Hanseong Lamb Skewers është një restorant i specializuar në hell qengji, një nga pjatat tradicionale koreane. Hellat e qengjit janë mish qengji i pjekur në hell dhe shija dhe struktura e tij unike janë tërheqëse.

Dallimi midis vizës dhe pasaportës

Gjithashtu, Koreja është një vend ku mund të shijoni një shumëllojshmëri ushqimesh dhe pijesh. Ushqimet tipike koreane përfshijnë kimchi, bulgogi, tteokbokki dhe naengmyeon, si dhe një shumëllojshmëri ushqimesh dhe pijesh të tjera rajonale. Në veçanti, çaji tradicional korean, Hancha, është gjithashtu shumë i famshëm.Fshati Hanok - Një zonë ku ndodhen shtëpitë tradicionale koreane, ku mund të përjetoni kulturën dhe arkitekturën tradicionale koreane.

vizë udhëtimi

K-ETA është një sistem që lejon të huajt që vizitojnë Korenë të aplikojnë lehtësisht për hyrje pa vizë. Nëse aplikoni online, ai mund të lëshohet brenda 24 orëve dhe ju mund të hyni në vend shpejt dhe me lehtësi pa kaluar në procesin e shqyrtimit.

Turizmi i Koresë

APPLY FOR K-ETA